Укрсадпром: Польша блокує на кордоні вантажі з українською малиною

12 жовтня 2018, 10:47 9981

Фітосанітарні органи Республіки Польща здійснюються додаткові перевірки вантажівок, які перевозять малину з України, в т.ч. заморожену, незважаючи на наявність повного комплекту товаросупровідних документів. 

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Укрсадпром».

«В межах зазначених перевірок, здійснюється відбір зразків для проведення лабораторних досліджень, строк проведення яких займає від 3 до 10 днів. Весь цей час, вантажі блокуються на кордоні, в результаті чого українські експортери несуть додаткові витрати, а експортна діяльність стає збитковою», — пояснили в асоціації.

Такі дії фітосанітарних органів Республіки Польща здійснюються, незважаючи на надані профільним Міністерством Республіки Польща представникам Посольства України в Республіці Польща запевнення, що заклики польських фермерів не впливають на діяльність Міністерства, зокрема, в питанні здійснення перевірок української сільгосппродукції, зазначають в «Укрсадпромі».

Також уточнюється, що асоціація звернулась до першого віце-прем»єр-міністра України — міністра економічного розвитку та торгівлі України Степана Кубіва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з листом, яким висловила стурбованість незаконними перевірками вантажів з українською малиною, що експортується з України до Республіки Польща.