Український попит підняв ціни на цибулю навіть в Польщі

15 травня 2017, 18:07 3231

Стрибок ціни на цибулю в Україні минулого тижня спровокував чергове подорожчання в сусідній Польщі.

Через брак пропозиція якісної продукції в місцевих господарствах українські мережі та оптові компанії на минулому тижні звернулись до послуг імпортерів. Саме завдяки підвищеному попиту з боку українських покупців польська цибуля на минулому тижні подорожчала в середньому на 5%. В Україні стрибок ціни був більш помітним: протягом останнього тижня якісна цибуля зросла в ціні на 10-15%, повідомляє «Інфо-Шувар».

Відзначається, що ціни на цибулю в Польщі сьогодні становлять 0,13-0,16 €/кг, в Україні ця продукція пропонується по 6,5-7,0 грн/кг (0,23-0,25 €/кг). Українські фермери поки тримають ціни на продукцію аналогічної якості в межах 5,5-6,0 грн/кг (0,19-0,21 €/кг), але планують з понеділка черговий раз переглянути їх в бік зростання.


Для довідки: від початку поточного сезону і до квітня Україні впевнено втримувала статус нетто експортера цибулі. Перше помітне зростання ціни було зафіксовано в середині квітня саме під впливом попиту з боку перекупників з Білорусії. Але  ближче до кінця квітня українська цибуля почала дорожчати вже під впливом внутрішнього попиту іна початку травня в країни виникла потреба в імпорті.