ТАС Агро достроково завершив сівбу ранніх зернових

15 травня 2017, 14:04 2686

«ТАС Агро» у 2017 р. достроково завершила посів ранніх зернових і зернобобових культур. Станом на 10 травня в господарствах компанії засіяно майже 31 тис. га.

Про це повідомляється на сторінці компанії в Facebook.

Зокрема, кукурудзи посіяно 14,1 тис. га, соняшнику — 14,5 тис. га, сої — 1,2 тис. га. Також цьогоріч уперше «ТАС Агро» посіяв 1100 га гороху.

Загальна площа зернового клину в структурі посівних площ у 2017 році складатиме понад 50%, в тому числі кукурудзи — 22%, пшениці — 24 %, ячменю — 2%. Площа посівів технічних і зернобобових культур складатиме 49%.

«Посівні роботи цього року стартували значно раніше порівняно з минулим роком і завершилися в оптимальні агротехнічні терміни. Вдалий старт дає нам підстави розраховувати на хороший урожай. Навіть незважаючи на зростання вартості весняно-польових робіт, «ТАС Агро» не користувалась кредитними коштами. Посівна кампанія під цьогорічний урожай повністю профінансована за рахунок оборотних коштів агрохолдингу», — розповів директор з виробництва «ТАС Агро» Віктор Белкот.

Також він додав, що всі роботи, які були заплановані на цей період, виконані в повному обсязі.

«За рахунок оновлення і доукомплектування сільськогосподарської техніки в компанії значно поліпшилася якість посіву і частково зменшилось використання насіннєвого матеріалу», — підсумував Віктор Белкот.


Для довідки: «ТАС Агро» була створена в 2014 р. компанією «Кинтас Лімітед». У структурі компанії були об'єднані агрохолдинги «РоАгро» і «Тагрон».