На ринку України представлено 4 нових гібриди соняшнику

08 листопада 2021, 11:17 2882

Лінійка соняшнику селекції компанії Strube цього сезону поповнилася новими гібридами: Кімера СТ, Сарелія, Конквест, Мерісан.

«Соняшник залишається однією з найприбутковіших культур для українських аграріїв. Для того, щоб запропонувати вам здорові, високоврожайні сорти насіння відмінної якості, компанія LNZ Group співпрацює з німецькою компанією Strube і є офіційним дистриб’ютором соняшнику Strube в Україні», — йдеться в повідомленні компанії LNZ Group.

Портфоліо компанії Strube включає посухостійкі, толерантні до фомопсису і вовчка гібриди. Серед новинок:

  • Кімера СТ — середньоранній з відмінною стійкістю до хвороб, пластичний до умов вирощування;
  • Сарелія — стабільний середньоранній, стійкий до хвороб;
  • Конквест — придатний до вирощування за різних технологій, має чудову стійкість до хвороб;
  • Мерісан — особливо стійкий до комплексу хвороб, вовчка та НБР.

«Основний акцент в адаптації соняшників для українського ринку зроблено на посухо-, жаростійкості та стійкості до хвороб. Крім того, до цієї лінійки входять гібриди класичні, сульфо та пристосовані для вирощування за технологіями Clearfield і Clearfield Plus», — коментує виробник.

З характеристиками гібридів соняшнику можна ознайомитись у каталозі.


Для довідки: Strube — це іспанська генетика з німецькою якістю. Тобто селекція відбувається в Іспанії, виробляється по світу, а контроль якості проводиться в Німеччині, де серйозна науково-дослідницька база. Гібриди з лінійки соняшнику Strube пройшли ретельний відбір в умовах Іспанії. Було обрано найкращі за посухостійкістю, стійкістю до хвороб та з високим потенціалом. Надалі гібриди пройшли ґрунтовні випробування вже на теренах України.