На Львівщині нарощують обсяги виробництва плодів та ягід

29 червня 2021, 13:55 2747

За останні три роки Львівщина збільшила обсяги виробництва плодів та ягід на 8,3 тис. тонн. Вирощуванням ягідних культур в області займаються 66 суб’єктів господарювання, їх загальна площа ягідних насаджень становить 630,2 га.

Про це повідомив начальник управління сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, інфраструктури та земельних відносин департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Ігор Вус під час науково-практичної конференції «Ягідництво — реальний стан та стратегія розвитку».

«Сегмент аграрного ринку ягідництва на Львівщині характеризується господарствами, які пропонують високу якість, застосовують новітні технології та мають високу врожайність продукції», — зазначив Ігор Вус.

За його словами, у 2020 році обсяг виробництва ягідної продукції у Львівській області склав 6,7 тис. тонн, з них сільськогосподарськими підприємствами вироблено 1,3 тис. тонн ягід.

«Держава вже кілька років поспіль активно підтримує розвиток галузі, надаючи фінансову підтримку для виробників у закладанні нових площ насаджень, розвитку інфраструктури зберігання та переробки плодово-ягідної продукції. Так, за сприяння державної програми підтримки цієї галузі на протязі трьох останніх років фінансову підтримку з державного бюджету отримали 60 сільгосптоваровиробників області в сумі 67,9 млн. грн. у вигляді компенсації витрат за придбання саджанців, спорудження шпалер, встановлення краплинного зрошення та будівництво об»єктів зберігання та переробки фруктів та ягід» — зазначає Ігор Вус.