На Черкащині побудують унікальний горіховий центр

21 листопада 2016, 18:30 2703

У селі Вергуни на Черкащині вже наступного року запрацює горіховий центр.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Цей горіховий центр — один із перших подібних проектів в Україні. У нього інвестують близько 10 млн грн.

«Горіхівництво, як і тваринництво, садівництво й овочівництво — це ті галузі, які створюють робочі місця на селі. Горіховий центр, як на мене, дуже перспективний проект. Черкащина має сприятливі умови для вирощування горіхів, це конкурентна експортна позиція. Ми маємо програму розвитку корпоративного руху. У її межах реалізують також проекти з горіхівництва, тому й у цьому контексті пропозиція саджанців від місцевого виробника важлива», — зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

У майбутньому центрі планують виробляти зо 200 тис. саджанців горіха щороку. Нині триває активне будівництво теплиць і допоміжних приміщень.

«Це справді унікальний проект. Горіховий центр працюватиме цілорічно, тобто це постійна, а не сезонна, робота для місцевих жителів. Плануємо виробляти саджанці французької, молдавської та української селекції», — говорить генеральний директор агропромислової компанії «МАЇС» Сергій Осадчий.


Для довідки: за півроку обсяг капітальних інвестицій в області склав 2,3 млрд грн, що вмайже в півтора разу більше, ніж за цей же період торік.