Думка: За форвардом варто продавати не більше третини урожаю

08 липня 2020, 12:50 1810

Господарству, виходячи на зовнішній ринок, слід реально оцінювати свої можливості і за форвардними контрактами продавати не більше 1/3 потенційного врожаю, решту — за спотовими.

Таку думку висловив власник ТОВ «Лоретта Агро» (Хмельницька обл.) Ігор Мельник у своїй колонці на AgroTimes.

Він підкреслює, що одним із найважливіших аспектів у роботі з міжнародними контрактами є своєчасність і точність виконання їх умов.

«Якщо ми законтрактували, наприклад, 2 тис. тонн кукурудзи з поставкою у жовтні, то виконати цю умову повинні з точністю до дня», — зазначає фермер.

За його словами, якщо господарство не матиме необхідного обсягу зерна, перестрахуватися «чужим» не вдасться, оскільки це вже зовсім інша юридична процедура: докуповуючи зерно в іншого виробника, агропідприємство автоматично переходить у статус трейдера і втрачає податкову пільгу, адже її отримує лише безпосередньо виробник, який експортує.