Придатною для експорту в Китай визнали 2,6 тис. га кукурудзи на Київщині

25 вересня 2017, 15:30 2207

Державні фітосанітарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області у серпні обстежили посіви кукурудзи на 23 полях Богуславського району загальною площею 2651,08 га.

Обстеження посівів кукурудзи здійснювалося у відповідності до заявок двох суб»єктів господарювання, які заявили про бажання експортувати своє зерно до Китаю, говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Результати обстеження у вересні 2017 р. підтвердили висновки ФСЕ ДУ «Центральна фітосанітарна лабораторія» про те, що фітосанітарний стан кукурудзи на вищезазначених полях відповідає Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи з України до КНР», — говориться у повідомленні.

Як уточнюється, експорт цієї продукції здійснюється на виконання Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.