Експерт: В Україні немає сортів малини, придатних для тривалого перевезення

04 жовтня 2018, 08:00 1742

Одним із перспективних продуктів для ринку Азії може стати малина, але поки між Україною і азійськими країнами немає прямих пасажирських рейсів, ягоду туди постачати надзвичайно важко.

Про це розповів економіст інвестиційного центру ФАО Андрій Ярмак під час заходу Ukrainian Food Valley KMBS «Українська продукція на ринках Азії: від пробних поставок до системного експорту».

«Ще однією проблемою є те, що в Україні немає жодного сорту малини, який би підходив для тривалих перевезень. Як варіант, можна розглядати експорт замороженої ягоди, адже в азійських країнах колосальний потенціал ринку замороженої малини. З цим продуктом там ніхто не знайомий, і його немає на ринку», — зазначає Андрій Ярмак.

За його словами, в країнах Азії нове віяння в харчуванні — споживання смузі. Експерт розповів, що для приготування смузі там купують свіжу малину по $40 за 1 кг і заморожують її.

«Тож потенціал ринку замороженої малини величезний, але його потрібно створювати. Найбільшим споживачем замороженої ягоди, на мою думку, може стати Сінгапур», — вважає Андрій Ярмак.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua