Експерт: Для максимального захисту озимих зернових потрібно підходити до протруювання комплексно

31 серпня 2020, 10:40 1635

Для отримання дружних і здорових сходів озимих зернових культур необхідно, по-перше, використати якісний посівний матеріал, а по-друге — створити молодим рослинам сприятливе середовище для росту та розвитку на початкових етапах вегетації. Для цього необхідно від самого першого дня, ще з насінини, подбати про їхній захист від хвороб і шкідників.

Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT.

«Вибір протруйника для озимих зернових культур — надзвичайно актуальне питання напередодні осінньої посівної кампанії: адже саме від нього залежить, чи отримаєте ви восени неуражені та однорідні сходи, та як вдало посіви увійдуть у перезимівлю, — відзначає керівник агрономічного департаменту компанії UKRAVIT Олександр Мигловець. — Тому для максимального захисту молодих рослин від усіх потенційних загроз я б радив підходити до протруювання комплексно — тобто, поєднувати високоефективні фунгіцидні та інсектицидні протруйники. Адже лише таким чином ви зможете вберегти свої посіви від ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників, а також від найпоширеніших хвороб — особливо кореневих і прикореневих гнилей та від снігової плісняви».    

Для комплексного та ефективного захисту озимих зернових культур Олександр Мигловець рекомендує провести обробку насіннєвого матеріалу (особливо на насінницькі цілі) препаратами Рестлер Тріо (прохлораз 60 г/л + флудиоксоніл, 15 г/л + ципроконазол 6,0 г/л) та Екзор (тіаметоксам, 600 г/л).

«Рестлер Тріо — це високоефективний контактно-системний фунгіцидний протруйник проти широкого спектру патогенів грибкових хвороб: сажки (види), кореневих і прикореневих гнилей (фузаріозної, гельмінтоспоріозної, церкоспорельозної), пліснявіння насіння, снігової плісняви, септоріозу, борошнистої роси, гельмінтоспоріозу та інших. Він забезпечує тривалий захисний період первинної та вторинної кореневої системи і збільшення кількості продуктивних стебел, що позитивно впливає на підвищення урожайності. А завдяки поєднанню діючих речовин із різних хімічних груп знижується ризик появи резистентності у збудників хвороб», — зазначає Олександр Мигловець.

За його словами, Екзор володіє контактно-кишковою дією і порушує рухому активність шкідника після отримання летальної дози, внаслідок чого він не може продовжувати живлення. Препарат ефективно контролює широкий спектр ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників — хлібну жужелицю, попелиць, цикадок, злакових мух та інших і забезпечує тривалий період захисної дії кореневої системи та вегетативної частини рослини. При цьому він не впливає на посівні якості насіння, що робить можливою завчасну обробку посівного матеріалу.