Аграрії Одещини прогнозують повторення минулорічної ситуації

16 березня 2021, 12:54 2374

Сільгоспвиробники Одещини повідомляють, що на полях уже спостерігають минулорічну картину: перепад температури — вдень плюсова, вночі позначка термометра опускається до -2-4°С. Усе це «підкріплено» вітрами, відсутністю опадів, що сприяє вивітрюванню вологи.

Про це розповідає голова СВК «Вікторія» (Кілійська громада, Одещина) Дмитро Артеменко.

«Починаючи з 15 листопада, в нас випали опади у вигляді дощу, тож в принципі волога в метровому шарі ґрунту є. Озимина, незважаючи на пізні сходи й не дуже прохолодну зиму, була у відносно нормальному стані. Але якщо тиждень тому, дивлячись на поля, я радів у душі, то сьогодні спрогнозувати ситуацію дуже складно. В той час, коли в морозний період поля Київщини, Миколаївщини, Полтавщини, Сумщини були вкриті снігом, у нас упродовж трьох тижнів відсутні будь-які опади, волога щоденно втрачається», — зазначає Дмитро Артеменко. 

N. B. Чи отримають аграрії Бессарабії компенсацію за збитки 2020 р. у новому році?

За його словами, зараз на полях рослини вже ніби не в сплячці, але й немає належного розвитку через коливання температур.

«Господарства нашого району вже в 20 числах лютого виходили в поле, 1 березня посіяли ярий ячмінь, овес, досівали ділянки зі зрідженими сходами, деякі пересівали. Робимо все, що від нас залежить, але як воно буде далі — невідомо», — говорить Дмитро Артеменко. 


AgroPortal.ua за матеріалами ГС «Аграрний союз України»