Зерновий термінал Кернел модернізував перевалку

27 вересня 2016, 12:17 4174

Біля причалу № 16 Іллічівського філіалу ДП «АМПУ» портовий оператор СП ТОВ «Трансбалктермінал» (входить до складу групи компанії «Кернел») здійснив завантаження судна Guan Hai (дедвейт 80 тис. т).

Навантажувальні роботи проводилися за допомогою модернізованої суднонавантажувальної машини, повідомляє адміністрація Іллічівського морського порту.

Відзначається, що весь обсяг в 60,15 тис. т був занурений однією модернізованою машиною за три доби. Раніше аналогічні результати були можливі тільки при завантаженні судів двома суднонавантажувачами одночасно.

«Агробізнес щорічно експортує більше 32 млн т зернових вантажів, будучи головним локомотивом української економіки і основним джерелом надходжень до держбюджету. Регулярне зростання обсягу експорту, кон'юнктура світового фрахтового ринку і ринку зерна диктують нам необхідність не тільки приймати судна все більшого і більшого тоннажу, а й збільшувати норми навантаження судів. На сьогодняшній день найбільш затребуваними є судна типу Panamax, Handymax, але вже зараз є тенденція до збільшення суднових партій до розмірів суден типу Capesize», — зазначив директор СП ТОВ «Трансбалктермінал» Сергій Синиця.

Для підтримки конкурентоспроможності Іллічівського морського порту поряд з іншими портами «Великої Одеси», «Трансбалктермінал» погодив і впровадив схему навантаження суден біля причалу за допомогою барж-проставок типу DM. Це дозволило здійснювати завантаження суден біля причалу зі збільшенням з 11,3 м до 12,2 м, з подальшим їх дозавантаженням на зовнішньому рейді до повної вантажомісткості. Дана схема стала можлива завдяки повній модернізації суднонавантажувальної машини, яку провів «Трансбалктермінал».

Також наголошується, що СП ТОВ «Трансбалктермінал» є флагманом серед портових операторів, що займаються відвантаженням зернових на експорт. За підсумками восьми місяців він відвантажив 2,3 млн т зернових вантажів.


Для довідки: «Кернел» — найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки.