Заводи Астарти виготовили 200 тис. т цукру

22 листопада 2021, 12:52 2075

Підприємства агропромхолдингу «Астарта-Київ» завершили копання цукрових буряків.

Валовий збір по культурі становить близько 1,6 млн т, говориться у повідомленні компанії.

«Станом на сьогодні середня валова врожайність складає більше 47 т/га. Цукристість буряків зберігається на високому рівні та в середньому по підприємствах компанії становить 17.03% (середнє значення в Україні — 16,68%, за даними «Укрцукру» на 19 листопада 2021 р.)», — говориться у повідомленні.

Процес вивезення зібраного урожаю буряків з полів триває. Станом на 22 листопада на цукрові заводи агропромхолдингу вже доставлено 1,22 млн т цукрового буряку, вирощеного на полях компанії.

«Транспортування продукції здійснюється за логістичною схемою «поле-завод». Це дає можливість зменшити втрати цукрових буряків при їх розвантаженні та на приймальних пунктах», — уточнили в компанії.

Загалом, цукрові заводи «Астарти» вже виготовили 200 тис. т білого цукру.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).