Завод із переробки картоплі на Львівщині планують запустити у листопаді

07 травня 2021, 13:59 5030

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна» (Central Plains Group — CPG) розпочинає реалізацію ініціативи «Зелена Планета».

Як говориться у повідомленні підприємства, «Зелена Планета» — це безвідходне виробництво картопляного крохмалю та його похідних — протеїну та клітковини, а також інших продуктів із картоплі з мінімальним вуглецевим слідом.

«CPG береться за розширення обсягів вирощування преміум сортів технічної картоплі з високим вмістом крохмалю, як основи для ефективного бізнесу з переробки. Сировиною для заводу буде лише спеціально вирощена для переробки технічна картопля», — зазначють у компанії.

Уточнюється, що в планах компанії на 2021 рік посадити близько 1 000 га картоплі.

Ініціатива «Зелена Планета» має три стратегічні напрямки:

1. Дослідження ринків збуту картопляного крохмалю, його похідних та інших продуктів із картоплі, розробка стратегії виходу на цільові ринки. Діяльність CPG, спрямована на дослідження ринку збуту, покликана розробити ефективну стратегію маркетингу та продажу продукції.

2. Технологічний інжиніринг безвідходного та бережливого виробництва. В роботі над виробничими лініями для крохмалю на першому етапі CPG залучає кваліфікованого інженера світового рівня з відповідним досвідом роботи.

3. Побудова моделі співпраці з украіїнськими фермерами. Цей крок підвищить конкурентоспроможність невеликих господарств шляхом підвищення продуктивності праці, інвестицій у інноваційні технології , підвищення стандартів виробництва та орієнтації на стабільно високу якість. З метою побудови довготривалої продуктивної співпраці з фермерами CPG навчатиме (як теоретично, так і на практиці) фермерів Західної України правильному вирощуванню високоякісної картоплі, до того ж, забезпечуючи їх посадковим матеріалом для подальшої культивації.

«Активна робота за всіма трьома напрямками вже розпочата та триватиме до листопада 2021 року, коли перша черга заводу виробить свій перший продукт», — запевняють у компанії.

Розуміючи ці потреби, CPG знайшла підтримку з боку Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», які погодили надання грантової допомоги ініціативі «Зелена Планета».


Для довідки: CPG Ukraine заснована наприкінці 2019 року групою інвесторів із Шотландії та Фінляндії у Львові. Фахівці компанії займаються вирощуванням картоплі більше 20 років. 

Раніше повідомлялось, що компанія «Централ Плейнс Груп Україна» має намір збудувати завод з переробки картоплі на Львівщині.