Завод A'SPIK group роботизував лабораторію

05 листопада 2020, 10:18 1749

Компанія A'SPIK group оновила лабораторію на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат».

Сучасна роботизована лабораторія для контролю за якістю сировини, яка розпочала роботу восени, йдеться у повідомленні підприємства на сторінці у Facebook.

«Основна задача лабораторії — визначення якісних показників цукрових буряків, а саме забрудненості та цукристості. Для цього використовуємо спеціалізоване устаткування, в тому числі, роботизоване», — розповіла завідувач лабораторією Юлія Жук.

Робот — це новітнє обладнання, яке восени цього року встановили польські спеціалісти. Одна із суттєвих переваг — заміщення роботи багатьох працівників, підвищення швидкості та якості аналізів. Комплекс дій забезпечує максимальну точність кожної операції.

«Робот приймає бурякову кашу, зважує її на аналітичних вагах, додає туди розчин свинцевого оцту, досипає флокулянт. Далі на станції магнітними мішалками суміш перемішується. Після цього виливається в фільтрувальну станцію і через поляриметр ми бачимо потрібні показники», — коментує завідувачка лабораторії.

У кожну з 3-х змін у лабораторії працює двоє спеціалістів: оператор пробовідбірної установки та лаборант хімічного аналізу. 


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрових буряків, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом. ТОВ «Староконстантіновсахар» і ПАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрових буряків, виробництві цукру, патоки, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дозволило увійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру. A'SPIK Group в липні 2020 р. завершив покупку ВАТ «Красилівський цукровий завод».