Завод A'SPIK group оновив лабораторію

01 листопада 2021, 13:58 2195

ТОВ «Старокостянтинівцукор», що входить до A'SPIK group, сезон розпочав з новою сировинною лабораторією.

Про це йдеться у повідомленні заводу на сторінці у Facebook.

«У коректних аналізах сировини завжди зацікавлені, як виробничники, так і партнери-аграрії, що виростили урожай цукрового буряка. Переробникам солодких коренів важливо бути впевненими, що весь цукор, привезений із буряком, потрапить «у мішок» в кінці переробки з мінімальними втратами», — пояснили в компанії.

Серед ключового обладнання лабораторії — забірник сировини з кузова транспорту. Він розташований ззовні приміщення. Забірник — важливий елемент роботи лабораторії, адже потрібно правильно і безпечно здійснити відбір зразка сировини.

«Окрім закупівлі та монтажу нового обладнання, було здійснено й цілий комплекс будівельних робіт, які тривали з квітня по серпень. Все почалося із земляних робіт, тому що будівля має підвальне приміщення, яке використовується. Там знаходиться частина технологічного обладнання та мереж. Значна увага була приділена облицювальним роботам. Це — важливий елемент, адже лабораторія передбачає високий рівень санітарії та гігієни. Одним словом, всі вимоги до лабораторії (такого типу приміщень) витримані», — додали на заводі.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрових буряків, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом. ТОВ «Староконстантіновсахар» і ПАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрових буряків, виробництві цукру, патоки, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дозволило увійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру. A'SPIK Group в липні 2020 р. завершив покупку ВАТ «Красилівський цукровий завод».