Заготівля елеваторами соняшнику і кукурудзи затримується через дощі

06 жовтня 2021, 10:36 2485

Елеватори групи «Агротрейд» майже виконали план заготівлі ранніх зернових, а прийом соняшнику і кукурудзи затримується через дощі.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

Як зазначається, на елеватори групи вже надійшло 230 тис. т зерна.

«Якщо говорити про зерно, яке надходило на наші елеватори в цьому році, то продовольча пшениця переважала над фуражною. У той же час активна фаза збирання соняшника та кукурудзи ще не почалася — терміни зміщені майже на два тижні», — розповів директор промислово-технічного департаменту групи «Агротрейд» Костянтин Ворона.

За його словами, план заготівлі ранніх зернових поки виконаний на 97%. Однак елеватори продовжують отримувати пшеницю на зберігання, тому фахівець упевнений, що планові 210 тис. т компанія навіть перевиконає. План по олійним зерновим виконаний поки на 16%.

Також в цьому році компанія серйозно інвестувала в модернізацію. На елеваторі «Доч-Хліб», який входить до складу групи, було встановлено новий підйомник виробництва «Елеваторпромсервіс».

«Раніше у нас був авторозвантажувач, розрахований на вантажівки загальною вагою не більше 30 т, а новий дозволяє піднімати авто будь-якого типу розвантаження до 80 т», — повідомив Костянтин Ворона. Крім того, на елеваторі зробили реконструкцію точок транспортних розв'язок і збільшили приймальний бункер під підйомником. В цілому це коштувало компанії 7,12 млн грн.


Для довідки: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко.

Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, рапс.

Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одноразового зберігання 570 тис. т і займає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.