Vitagro Partner розробила високоефективні ЗЗР різних напрямків дії

15 лютого 2021, 14:22 2674

Компанія Vitagro Partner у 2021 році виводить на ринок ряд нових високоефективних препаратів, що суттєво розширюють технологічні карти та дозволять підвищити урожайність.

Про це повідомляють у компанії Vitagro Partner.

«Нові препарати в залежності від класу хімічних сполук, що входять до складу, мають різний механізм дії на збудників хвороб, спектр фунгіцидної активності, тип метаболізму, швидкість розкладання в рослинах і ґрунті», — йдеться у повідомленні.

Групу гербіцидів поповнили 6 нових препаратів: Аліда, Баклер Форте, Кінг, Прайд, Тамерлон, Флорус. Ці препарати націлені на знищення бур’янів, що переважають на території України. Препарати можна розділити на ґрунтові, післясходові, системні гербіциди та десиканти суцільної дії, що призначені для знищення одно- та багаторічних, злакових та дводольних бур’янів і підсушування рослин.

Групу інсектицидів поповнили 2 препарати: Ацентам, Енсіс. Високоефективні інсектициди контактно-шлункової дії групи синтетичних піретроїдів для знищення широкого спектру шкідників культурних рослин.

До групи протруйників додались 3 препарати: Сет, Локер, Такер. Протруйників представлять препарати фунгіцидної дії — Сет (дифеноконазол, 30 г/л+ ципроконазол, 6,25 г/л), інсектицидної дії — Локер (тіаметоксам, 350 г/л), протруйник для захисту буряків цукрових, соняшнику, кукурудзи, ріпаку, картоплі, льону, сорго та інших культур від ґрунтових і післясходових шкідників (упродовж 6-8 тижнів) — жуків, тлі, мух та жужелиці, а також системно-інсектицидний протруйник контактно-кишкової дії з пролонгованим ефектом для боротьби з комплексом шкідників сходів у посівах пшениці, кукурудзи, соняшнику та буряків цукрових — Такер (клотіанідин, 600 г/л).

«Ці препарати більшою мірою орієнтовані на обробку насіння на заводах, що дозволять суттєво зменшити вартість посівної одиниці ріпаку, кукурудзи та соняшнику, як результат — позитивна динаміка з оптимізації виробничих витрат партнерів. Одночасно ці протруйники можуть застосовуватись у господарствах. Препарати контролюють широкий спектр хвороб і ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників та мають високу окупність», — кажуть у компанії Vitagro Partner.

Також додають, що, без перебільшення, найбільш дієвим для eco-friendly виробників стануть новітні інсектициди Енсіс (альфа-циперметрин, 100 г/л) та Ацентам (ацетаміприд, 200 г/кг). Вони володіють контактно-системною дією і включають діючі речовини з різними механізмами дії.

«Піклуючись про стан навколишнього природного середовища, вчені компанії обрали максимально безпечні для комах-запилювачів діючі речовини, що є дуже важливим для збереження корисних видів. При цьому препарат контролює надзвичайно широкий спектр шкідників із чотирьох рядів — Lepidoptera (Лускокрилі), Coleoptera (Твердокрилі), Hоmоptera (Рівнокрилі) та Diptera (Двокрилі) на усіх стадіях розвитку і попереджує появу у них резистентності», — зазначають у Vitagro Partner.

Цього року асортимент розширився ще й за рахунок нової групи препаратів — десиканти. Препарат Феон (дикват дибромід, 150 г/л) має чітко виражену контактну дію, тому під час використання слід забезпечити максимальне покриття рослин, чого можна досягти використанням більшої норми виливу робочого розчину — від 200 л/га і більше. Механізм дії полягає у порушенні фізичних та біохімічних процесів у рослині, що послаблює водоутримуючу здатність клітин і призводить до їхньої загибелі, а у підсумку — і до висихання рослин. Висихання рослин відбувається за 4-7 днів, а за умов низьких температур — близько +10°С — до 10 днів, виходячи із цього слід встановлювати терміни застосування.