ViОil розпочала переробку ріпаку

18 липня 2018, 09:00 3638

Вінницький та Чернівецький олійножирові комбінати групи ViОil відновили свою роботу на початку липня.

Як говориться у повідомленні компанії, Вінницький оліножировий комбінат (ВОЖК) завершив щорічний плановий капітальний ремонт двох своїх олійноекстракційних заводів. На них були встановлені нові транспортні елементи, рушільна машина, норії на насінні соняшнику потужністю 1 тис. т на добу, а також додаткове обладнання по автоматичному очищенню масла від нежирових домішок.

«Вінницький олійножировий комбінат технічно повністю готовий до переробки насіння олійних нового врожаю. ВОЖК вже почав переробляти ріпак — обсяги переробки становлять 1400 т на добу»,  — зазначив комерційний директор промислової групи ViОil Ігор Гадомський.

Компанія також провела капремонт гідрогенізіруючого заводу, який випускає рослинні жири і маргаринову продукцію.

«Зокрема, на лінії гідратації ми встановили два нових сепаратора для виробництва дезодорованої соняшникової олії і маргаринової продукції потужністю до 140 т на добу», — розповідає Ігор Гадомський.

На Чернівецькому олієжировому комбінаті в ході капремонту була замінена жаровня, котли переведені на роботу на пеллетах.

«Всі заводи групи вийшли на свою проектну потужність», — повідомив Гадомський.


Для довідки: ViOil входить в трійку найбільших виробників рослинних масел в Україні і є лідером з випуску ріпакової олії. Продукцію експортує більш ніж в 60 країн, в тому числі в країни СНД, Євросоюзу, Південно-Східної Азії.