Вимал ініціює створення кооперативу з переробки картоплі

04 січня 2018, 12:22 3661

Компанія «Вимал» запустила проект зі створення кооперативу, який займатиметься поглибленим переробленням картоплі.

Згідно з планами компанії, кооператив вироблятиме дефіцитні на ринку продукти з високою доданою вартістю: крохмаль, протеїн, харчові волокна і добрива. Вироблена продукція буде орієнтована на експортування, повідомляє AgroTimes.

Учасниками кооперативу стануть як і виробники, так і переробники картоплі. Водночас завдяки проекту дохід перших збільшиться з $600 до $2тис. на 1 га, зазначив засновник компанії Віктор Лазар.

За його словами, кінцевою метою проекту є створення потужної корпорації з виробництва великої кількості картоплепродуктів, яких налічується понад 1,4 тис. видів.

«Цей проект буде реалізований, питання тільки в тому, хто стане його учасником. У співпраці з фермерами ми його організуємо за два роки. Якщо самотужки — років за 4-5», — додав він.


Для довідки: «Вимал» працює в Чернігівській області ще з 1992 р. Початковою спеціалізацією компанії було встановлення теплопунктів, наладжування котельних. Але вже через 2 роки в Дроздівці Куликівського району був побудований і почав роботу цех з виробництва крохмалю потужністю 50 т на добу. Згодом, розвиваючи виробничі потужності — створивши підприємства-сателіти з вирощування картоплі (в 2004 р.) та будівельну компанію, яка спеціалізується на промислових об'єктах — зерносушильних і переробних, і виробляє обладнання для переробної галузі аграрного сектора, підприємство набрало обертів.