На Вінничині розпочалось будівництво заводу з переробки кукурудзи

07 червня 2019, 12:36 3158

Компанія «Дакса Бунге» розпочала будівництво заводу з переробки кукурудзи у с.Демківка Тростянецького р-ну Вінницької області.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «ВІТА».

«Завод з переробки кукурудзи на крупу, потужністю 300 тонн на добу. Площа території (майбутнього заводу — ред.) близько 3 Га. Запланована потужність по переробці — 75 тисяч тонн кукурудзи спеціальних харчових сортів на рік», — розповів директор ТОВ «Дакса Бунге Україна» Юрій Бобрик.

Очікується, що спершу на заводі працюватиме 31 робітник. Окрім будівництва самого заводу, планують реконструювати вже наявні три зернові склади.

«Проблем, які б загрожували нашому проекту немає. Більше того, в нас є досвід реалізації подібних та більш масштабних проектів у інших областях України. Такої підтримки, як тут, чесно кажучи, ми не бачили ніде», — зазначає директор ДПЗ ІІ «Сантрейд» Дмитро Горшунов.


Для довідки: раніше повідомлялось, що в будівництво заводу «Дакса Бунге Україна» інвестує близько $14 млн. В подальшому, після старту виробництва, завод планує закуповувати кукурудзу в місцевих виробників, а 80% готової продукції відправляти на експорт.

До складу «Дакс Бунге Україна» з акціонерним капіталом увійшли дві компанії. Зокрема, група компаній «Дакса» (Dacsa Maiserial Espanolas, S.A.) — провідний європейський переробник кукурудзи і рису, який переробляє близько 800 тис. т продукції на 6 заводах. Основний офіс компанії розташований в м.Валенсія (Іспанія). Компанія «Бунге» (Bunge, Ltd) — один з провідних переробників та експортерів сільськогосподарської продукції в світі. В Україні — один з найбільших експортерів соняшникової олії і зернових.