У раді директорів Астарти Жиль Меттеталь замінив Бартошевського

14 червня 2018, 12:00 3431

Відповідно до рішення загальних зборів акціонерів «Астарти», до Ради директорів управляючої компанії Astarta Holding N.V. у якості незалежного директора приєднався Жиль Меттеталь.

Він змінив Владислава Бартошевського, який увійшов до команди «Астарти» напередодні ІРО у 2006 році і вичерпав термін перебування на цій посаді, який визначається нормативами ЄС, говориться у повідомленні компанії.

«Жиль Меттеталь є досвідченим експертом у сфері сільського господарства і продовольства. До червня 2017 року працював директором з агробізнесу, нерухомості та туризму в Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Його попередній, майже 30-річний міжнародний управлінський досвід роботи, включає також Продовольчу та сільськогосподарську організацію ООН (ФАО), де він відповідав за пошук та підготовку проектів розвитку, що фінансуються крупними міжнародними фінансовими установами», — зазначають в «Астарті».

Меттеталь закінчив аспірантуру в L'Ecole Nationale Supérieure Agronomique de Montpellier, має ступінь магістра з біології та екології.

 «Перш за все, ми глибоко вдячні Владиславу  Бартошевському за плідну діяльність в Раді директорів компанії і значний внесок в її розвиток. За 12 років після ІРО «Астрта» пройшла великий шлях, виконавши і перевиконавши всі плани, які ми ставили при   виході на біржу. Ми також вітаємо в нашій команді пана Меттеталя. Саме Жиль стояв у витоків стратегічної співпраці «Астрарти» та ЄБРР, що почалася десять років тому. Я впевнений, що він привнесе в компанію новий імпульс і експертизу, які сприятимуть її подальшому динамічному розвитку», — прокоментував генеральний директор та засновник «Астарти» Віктор Іванчик.

У свою чергу Жиль Меттеталь зазначив, що вважає «Астарту» однією з найкращих українських агрокомпаній і для нього велика честь стати частиною її команди.

«Впевнений, що мій досвід буде корисним компанії, яка має величезний потенціал», — сказав він.