В ПАЕК під зрошенням 360 га кукурудзи та соняшнику

28 липня 2021, 11:57 2206

На полях господарства ТОВ «ДП «Південне», що входить до складу групи компаній «ПАЕК» («Південна аграрно-експортна компанія»), під зрошенням знаходиться 360 га сільськогосподарських земель.

Як говориться у повідомленні компанії, Південь України вже давно став зоною ризикованого землеробства. Саме тому ще у 2017 році керівництво групи компаній «ПАЕК» прийняло рішення про впровадження зрошення на базі дослідного підприємства «Південне».

«Наразі у роботу запущено п«ять дощувальних машин марки Valley, за допомогою яких під зрошенням знаходиться 360 га земель. З них 63 га соняшнику та 297 га під посівами кукурудзи», — повідомляють у компанії.

Вода на поля для систем зрошення подається з Інгулецької зрошувальної системи.

«Завдяки налагодженню систем зрошення ми маємо можливість отримувати стабільні врожаї та можемо впевнено планувати майбутню роботу підприємства», — підкреслюють в ПАЕК.


Для довідки: група компаній ПАЕК («Південна аграрно-експортна компанія») веде свою діяльність у Миколаївській області з 2012 р. Земельний банк — понад 40 тис. га. Основні напрямки в діяльності підприємства: вирощування зернових, бобових і олійних культур; розведення великої рогатої худоби; вирощування насіння.