В Кусто Агро розповіли, які ярі культури сіятимуть цього року

28 березня 2018, 17:31 3370

Компанія «Кусто Агро» розраховує на хороший врожай у 2018 році.

Як говориться у повідомленні компанії, цьому сприяють погодні умови восени й ретельне дотримання технології, що стало запорукою досягнення відмінних результатів — озимі добре розвинулись.

«У компанії такий підхід — десь половина площ виділяється під озимі. Наприклад, цього року 45% віддали під пшеницю, жито і ріпак. Це робиться з кількох міркувань. По-перше, сівозміна, а по-друге, таким чином ми розвантажуємо техніку. Навесні строки короткі для того, щоб потрапити у необхідну вологість. Тому ми постійно розділяємо: частина — озимі культури, а частина — ярі», — сказав  директор «Кусто Агро Фармінг» Володимир Сірий.

Цьогоріч компанія сконцентрується на тих культурах, з якими вже має досвід роботи. Для них визначені оптимальні технології вирощування, що дозволяє отримувати хорошу віддачу. Окрім зазначених пшениці, жита та ріпака це ще будуть кукурудза, соя і горох, якими «Кусто Агро» також серйозно займатиметься.

«Значна увага приділялась дослідженню того, які гібриди культур обрати на цей виробничий рік. У 2017 році у нас була велика лінійка демо-полів: 115 гібридів кукурудзи, 54 гібриди соняшника, 23 гібриди ріпака озимого. Всі культури різних провідних світових виробників. Такий підхід дозволив підібрати на 2018 рік гібриди з найкращими показниками врожайності», — підсумовує Володимир Сірий.

Також в компанії нагадали, що у 2018 році відбудеться закладання плодово-ягідного саду. На першому етапі це будуть органічна й звичайна суниця, а також вишня.


Для довідки: «Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально-інтегрованої компанії в області аграрного сектора України. Бізнес компанії — це виробництво і реалізація продукції рослинництва з високою доданою вартістю за рахунок інноваційних бізнес-концепцій для задоволення зростаючих потреб ринків, що розвиваються, за напрямами: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг.