В ДПЗКУ «за» відтермінування приватизації

06 лютого 2017, 16:38 1842

Державна продовольчо-зернова корпорація України підтримує ініціативу Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо виключення корпорації зі списку на приватизацію у 2017 р.

Про це сказав виконувач обов`язків голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Олександр Григорович, передає прес-служба корпорації.

«Це питання дійсно заплановано до розгляду урядом і на цей момент погоджується з усіма зацікавленими відомствами. Але хочу зазначити, що нині ми говоримо про відтермінування приватизації, а не про повне її скасування. Впевнений, таке відстрочення дасть можливість успішно реалізувати у найближчі два роки заплановані та попередньо узгоджені з китайською стороною інфраструктурні проекти, що у подальшому суттєво збільшить вартість компанії та створить максимально сприятливі умови для продажу держкорпорації на відкритому конкурсі», — зазначив Олександр Григорович.

При цьому очільник ДПЗКУ наголосив, що нині в жодному випадку не йдеться про повне блокування фінансування з боку Китайської національної корпорації машинної промисловості і генеральних підрядів ССЕС та Ексімбанку.

«Рішення Фонду держмайна щодо приватизації ДПЗКУ дійсно негативно вплинуло на процес співпраці з китайськими партнерами, зокрема, відобразилось у призупиненні узгодження інфраструктурних проектів Ексімбанком Китаю. Але ми очікуємо, що за умови виключення корпорації зі списків на приватизацію у цьому році, спільна робота за проектами відновиться, і вони будуть реалізовані у запланований строк», — додав в. о.голови правління ПАТ «ДПЗКУ».


Для довідки: згідно з результатами проведених перемовин у грудні минулого року, ДПЗКУ узгодила з китайським партнером — компанією ССЕС низку інвестиційних та бізнес-проектів, реалізацію яких заплановано розпочати вже у цьому році, а саме: створення власного вагонного парку, реконструкцію Миколаївського портового елеватора, а також налагодження поставок з КНР засобів захисту рослин тощо.