В Астарті рекордна урожайність озимої пшениці

16 серпня 2021, 16:24 10186

Агрофірми «Астарти» зібрали ранні зернові культури на площі 53,8 тис. га.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Рекордну врожайність показала у поточному сезоні озима пшениця. Середня врожайність культури по компанії склала 5,76 т/га і це кращий за останні п«ять років результат. Максимальний показник був отриманий на полях агрофірми Волочиськ Агро Хмельницька область  — 6,25 т/га. Загальний валовий збір озимої пшениці у цьому році склав 268 тис. т. Зібрана вона була з площі 46,6 тис. га», — говориться у повідомленні.

В компанії додають, що якість пшениці висока: 75% пшениці відповідає показникам ІІ та ІІІ класів.

Крім того, намолочено озимого ріпаку 23,4 тис. т з площі 7,23 тис. га, при середній врожайності 3,24 т/га.

«Зараз у компанії проводяться роботи з підготовки ґрунту під посів озимих та основний обробіток ґрунту під ярі культури врожаю 2022 р. Також розпочато сівбу озимого ріпаку», — підсумували в «Астарті».


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).