В Астарті розповіли, коли розпочнуть сезон цукрові заводи

13 вересня 2021, 13:17 2279

Агропромхолдинг «Астарта» повністю завершив переробку всього обсягу законтрактованого імпортованого тростинного цукру-сирцю на Яреськівському цукровому заводі.

Як говориться у повідомленні компанії, загалом вироблено 73,4 тис. т цукру, який відповідає високій категорії якості європейських стандартів. 100% всієї виробленої з сирця продукції вже законтрактовано.     

«Рішення компанії щодо імпорту та переробки тростинного цукру-сирцю було свідомим і, як показує час, вірним. Завдяки створенню резервного об'єму цукру «Астарті» вдалося не допустити виникнення його дефіциту у пікові періоди і забезпечити безперебійне постачання нашим споживачам та покупцям у достатній кількості до надходження цукру з нового урожаю. 

Такі заходи дозволили не лише стабілізувати ситуацію на ринку цукру в Україні, але й сприяли додатковому завантаженню виробничих потужностей компанії, створенню робочих місць та збільшенню податкових надходжень до державного та місцевого бюджетів«, — прокоментував виконавчий директор агропромхолдингу «Астарта-Київ» Валерій Соколенко.

Тим часом виробничі підрозділи агропромхолдингу розпочали копку цукрових буряків. Загальна площа їх збирання становить 33,4 тис. га. 

Незважаючи на дещо пізній, через холодну та дощову весну, старт початку збирання, всі роботи будуть виконані в оптимальні терміни. Фітосанітарний стан цукрових буряків гарний. 

В компанії підкреслили, що вже 15 вересня розпочнуть роботу цукрові підприємства «Астарти». Всього у виробничому сезоні 2021 року планується робота п'яти цукрових заводів. Першим почне прийом продукції на переробку Жданівський цукровий завод. У третій декаді вересня будуть запущені Наркевицький та Яресківський цукрові заводи, а на початку жовтня  — Новооржицький та Глобинський цукрові заводи. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).