Уманьпиво збільшить потужності у 1,5 рази

21 листопада 2018, 14:45 3676

Локальний виробник напоїв «Уманьпиво» навесні 2019 року планує завершити фінальний етап модернізації, після чого виробнича потужність підприємства збільшиться у 1,5 рази.

Про це сьогодні у ході прес-сніданку у Києві зазначив керуючий броварні «Уманьпиво» Ігор Кисіль.

«З 2007 року на підприємстві  розпочалась масштабна  модернізація. Ми провели два планових етапи модернізації потужностей броварні. Наступний, третій етап, дозволить нам випускати у 1,5 рази більше продукції — тоді ми зможемо задовольнити потреби наших споживачів», — констатував він.

За словами Ігора Кисіля, на сьогодні броварня виробляє 1,2 млн дал напоїв у рік, а приріст виробництва та продажу щороку становить 10-12%.

«Проведено капітальну реконструкцію цехів, збільшена потужність холодильного підрозділу, встановлена нова сучасна система фільтрації пива швейцарської фірми M&L Consulting, нова німецька лінія по наливу пива в кеги фірми m+f KEG Technik, новий сучасний парогенератор Clayton, сучасна трирівнева система очистки та підготовки води для пивоваріння данської компанії EUROWATER», — зазначив Ігор Кисіль у ході прес-сніданку.

Найближчим часом у броварні чекають нову установку для миття кегів з продукцією.

За словами головного технолога підприємства Станіслава Омельчука, «Уманьпиво» — чи не єдиний виробник в Україні, який вирощує на своїх полях ячмінь, відбирає найкращий для пивоваріння і самостійно переробляє пивоварний ячмінь на солод. Єдине, що імпортує підприємство, — хміль.

«Всі чотири види пива лінійки ми зварили на своїй сировині. Так, до «Своє. Хмільне» увійшли в купажі з одним іноземним два сорти хмелю, вирощеного на наших землях під Житомиром. Для виготовлення «Своє. Медове» ми використовуємо мед із своїх пасік, і, звичайно, свій солод», — зазначив Ігор Кисіль.

«N.B.!» Шеф за кермом: Анатолій Кисіль про життєві виклики і пивну філософію

Продукція підприємства представлена у всіх обласних центрах України та експортується у Польщу і Молдову.


Для довідки: компанія «Уманьпиво» — український виробник пива та безалкогольних напоїв. Це одна з найстаріших пивоварень України — заснована в 1878 році. Лінійка продукції включає: пиво — «Вайсбург» 4-х сортів, включаючи безалкогольне, лінійка «Своє» 4-х сортів, а також живий квас, сидр і лимонад.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua