Укрзалізниця залучить Нацполіцію до охорони зернових вантажів

29 червня 2017, 10:28 1825

ПАТ «Укрзалізниця» посилюватиме охорону перевезень шляхом залучення працівників підрозділу воєнізованої охорони «безпека життя» департаменту державної охорони Національної поліції України

Мова йде, зокрема, про охорону зернових, говориться у повідомленні підприємства.

Як зазначається, масштаб проблем, характер скарг клієнтів свідчить про існування цілої системи розкрадання вантажів на залізниці.

«На жаль, наразі зусиль лише воєнізованої охорони перевізника недостатньо для усунення масштабної проблеми розкрадань, від якої потерпають вантажовідправники. Тому служба безпеки товариства ініціювала переговори з правоохоронцями щодо організації спільної роботи для гарантування схоронності вантажів. Такі кроки також зумовлені позитивним досвідом співпраці з підрозділами Національної поліції в забезпеченні громадського порядку на Центральному залізничному вокзалі в столиці», — говориться у повідомленні.

Перспективу залучення підрозділів Національної поліції до охорони вантажів схвально оцінюють і представники вантажовідправників, додали в компанії.

За словами директора з безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Миколи Нємцова, це питання було обговорене під час робочої зустрічі з представниками зернотрейдерів та експедиторських компаній в Одесі, де було домовлено про розробку механізму залучення підрозділів Національної поліції до охорони вантажів.