Укрспирт отримав дозвіл на експорт спирту

15 травня 2020, 11:40 2468

13 травня рішенням Уряду прийнято зміни до постанови КМУ №1109, якими дозволено експортувати етиловий спирт з 15 травня, а не з 1 червня, як було встановлено раніше.

Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України

Таке рішення прийняте на основі того, що підприємства спиртової галузі спроможні забезпечити виробництво спирту у необхідних для України обсягах.

«Укрспирт» повністю задовольняє потреби українського ринку у спирті. Поновлення експорту означає, що ми зможемо додатково залучити кошти у бюджет України. Тим більш, що на міжнародному ринку протягом останніх двох місяців спостерігається підвищення цін на спирт. Відповідно, ціна експорту має зрости. Потреби України у спирті (зокрема, і фармацевтичної галузі) надалі залишатимуться пріоритетом роботи підприємства. ДП «Укрспирт» має всі потужності, щоб їх задовольняти»,  зазначив в.о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун. 

За його словами «Укрспирт» не виробляє сировину для антисептиків з 1 травня, але додає, що якщо законодавець найближчим часом дозволить продовжити виробляти цю сировину на базі заводів »Укрспирту» підприємство готове працювати і в цьому напрямку.


Для довідки: 19 березня експорт спирту було призупинено. У 2020 році, до зупинки експорту, загалом було експортовано 105 тис декалітрів спирту.