Укрпромінвест завершив обмолот олійних з рекордом

01 листопада 2021, 15:57 2507

Виробничі підрозділи «Укрпромінвест-Агро» закінчили обмолот зернобобових та олійних культур.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

«Цього року на вінницьких підприємствах агропромислової компанії ПК «Поділля» та ПК «Зоря Поділля» врожайність сої на посівній площі 19,7 тис. га становить 3,5 т/га. Це другий результат за всю історію компанії, який майже на третину перевищує середній показник по Україні (2,6 т/га). Рекордсменом по врожайності цієї культури цьогоріч стала філія «Клембівка» ПрАТ «ПК «Поділля», де зібрано по?3,86 т/га у заліку», — говориться у повідомленні.

Рекордними для «Укрпромінвест-Агро» стали і результати соняшникових жнив. Середня врожайність цієї культури на полях?ПК «Поділля» та ПК «Зоря Поділля» становить 3,7 т/га. Найкращий результат по вирощуванню соняшника — у філії?«Маломочульської», що входить до ПК «Зоря Поділля», де зібрано по 4,05 т/га.

«У підприємствах компанії у Дніпропетровській та Полтавській областях врожайність соняшника перевищила 3 т/га, що також більш ніж на 30% вище за середньоукраїнський показник, який, за інформацією Мінагрополітики, цьогоріч складає 2,3 т/га», — додають в компанії.

Осінні польові роботи на підприємствах «Укрпромінвест-Агро» тривають: продовжується збирання та промислова переробка цукрового буряка та обмолот кукурудзи.


Для довідки: «Укрпромінвест-Агро» — вертикально-інтегрована агропромислова компанія. Земельний банк складає 116,5 тис. га. Основні напрямки діяльності: вирощування сільськогосподарських культур, виробництво цукру, молочне і м'ясне тваринництво, виробництво борошна.

У грудні 2019 р. екс-президент і чинний народний депутат Петро Порошенко переоформив компанію «Укрпромінвест-Агро» на старшого сина Олексія.