Укрпромінвест почне використовувати спектральні камери

05 березня 2019, 09:38 1937

БПЛА можуть принести багато користі агропідприємству, починаючи від обміру полів і завершуючи створенням карт-завдань для диференційованого внесення ЗЗР та добрив.

Про це розповів менеджер дирекції компаніїї «Укрпромінвест» Юрій Проценко під час «II Аграрної IT-конференції», організованої інформаційно-аналітичною компанією «ПроАгро».  

«Найпершим нашим етапом на шляху до точного землеробства стало придбання безпілотних літальних апаратів. Ми розпочинали 5 років тому з використання лише одного квадрокоптера, який є найефективнішим інструментом для оперативної зйомки. Бази даних у компанії створені з 2014 року. Діджиталізовано всі відділи та підрозділи компанії, адже наш орієнтир — це результат. На даний момент ми знаємо все, що відбувається на кожному квадратному метрі наших полів», — зазначає Юрій Проценко.

За його словами, сьогодні «Укрпромінвест» лише в агрономічній службі має 16 дронів, і при цьому середнє навантаження на один літальний апарат складає 8-9 га.

«З 2019 року планується використання спектральних камер. Скажімо, поля під основною культурою — цукровим буряком — площею 30 тис. га квадрокоптери облітають за день, вже ввечері інформація потрапляє до центрального офісу, а зранку аналітик працює з матеріалом. На третій день вся відзнята й проаналізована інформація передається до головного офісу для прийняття управлінських рішень», — розповідає Юрій Проценко.

За його словами, технології створені для допомоги і оптимізації робочих процесів. Але важливим питанням при впровадженні на виробництві нових технологій є те, наскільки компанія та її керівник готові вкладати кошти в інновації.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua