Українським аграріям запропонували по-новому захищати кукурудзу

15 червня 2017, 14:32 2496

Компанія «Байєр» презентувала сучасний протруйник з біологічною складовою у боротьбі із нематодами.

Пончо® Вотіво — це перший зареєстрований в Україні інсектицидний протруйник для захисту молодих рослин кукурудзи з біологічною складовою, повідомили у компанії.

«Завдяки цьому інноваційному рішенню, Пончо® Вотіво забезпечує не тільки захист від основних ґрунтових шкідників, але й здоровий розвиток кореневої системи. Він також  надає достатній запас енергії рослині для повної реалізації її генетичного потенціалу», — розказали у компанії, зауваживши, що  нематоди є надзвичайно  шкодочинними для кукурудзи та можуть призвести до зниження врожайності зерна від 10 до 30%.

Пончо® Вотіво містить 2 складові. Клотіанідин, який відноситься до хімічного класу неонікотіноїдів, є активним відносно як ґрунтових шкідників, так і листкових шкідників. Він може діяти в ґрунті, але також активно поглинається корінням та системно працює у інших тканинах рослини.

Другою складовою Пончо® Вотіво є унікальний штамм природних бактерій — Bacillus firmus. Мільйони спор бактерій наноситься на поверхню кожної насінини. Операція «живий щит» починає працювати в момент проростання насіння. Бактерії створюють захисний шар у вигляді живого бар«єру, що росте разом із корінням. Таким чином, нематоди  втрачають можливість контактувати з корінням, а пригнічення росту рослини не відбувається. Захисний ефект дії засобу триває до 60 днів. Корені рослини при цьому захищені від 2 поколінь нематод.

Як підкреслили в компанії, досліди продемонстрували, що використання Пончо® Вотіво призводить до збільшення об»єму кореневої системи. Це дозволяє рослині поглинати та проводити більше води, мінеральних та поживних речовин. Рослина має більш потужний захист від несприятливих факторів зовнішнього середовища — низької температури, посухи тощо. Як наслідок, укріплена рослина має підвищений врожайний потенціал.

«За результатами дослідів середні показники врожайності кукурудзи можуть підвищуватися до 5 центнер з гектара. Пончо® Вотіво також забезпечує захист проти кукурудзяного жука і дротяників. Не менш важливою дією засобу є покращений контроль личинок, бліх та інших шкідників на початку сезону. Крім того, досліди не виявили проявів фітотоксичності або негативного впливу на схожість при тривалому зберіганні обробленого насіння», — зазначає менеджер з маркетингу компанії «Байєр» Сергій Путренков.

Інновативний засіб від компанії «Байєр» Пончо® Вотіво не має аналогів в Україні в боротьбі з нематодами. У лютому 2017 року засіб Пончо® Вотіво офіційно зареєстрований в Україні як протруйник для захисту насіння кукурудзи.


Для довідки: «Байєр» — це міжнародна компанія зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме — охорони здоров'я та сільського господарства. У 2016 фінансовому році група налічувала близько 115 200 працівників, а обсяг продажів становив €46,8 млрд. Сума капітальних витрат за рік сягнула €2,6 млрд, витрати на дослідження та розробки €4,7 млрд. 

«Делойт» — бренд, що об'єднує понад 240 тисяч фахівців незалежних фірм у більш ніж 150 країнах. Фахівці компанії надають послуги в напрямах аудиту, консалтингу, фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування та супутні послуги клієнтам державного і приватного сектору різних галузей економіки.

IFC, член групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, що зосереджує свою діяльність на приватному секторі ринків, що розвиваються. Працює з більш ніж 2000 компаніями по всьому світу. У 2016 фінансовому році довгострокові інвестиції IFC в країни, що розвиваються, зросли майже до €19 млрд.