Термінал НИБУЛОНу у Вознесенську прийняв перший мільйон тонн зерна

19 квітня 2019, 14:24 2229

Перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» на Вознесенщині прийняв свій перший мільйон тонн сільгосппродукції, з яких близько 400 тис. тонн лише за цей маркетинговий рік.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Упродовж довгого часу філія «Вознесенська», що є одним з наймолодших підприємств компанії, утримує  лідируючі позиції із закупівлі сільськогосподарської продукції серед інших перевантажувальних терміналів ТОВ СП «НІБУЛОН» (без врахування морського перевантажувального термінала компанії у м. Миколаєві).

«Паралельно із прийманням сільськогосподарської продукції перевантажувальний термінал безперервно здійснює вивантаження збіжжя на водний транспорт. Так, за час діяльності філії «Вознесенська» відвантажено близько 600 одиниць несамохідних суден», — говориться у повідомленні.

Завдяки виконанню днопоглиблювальних робіт на Південному Бузі, черговий етап яких завершився 4 квітня 2018 року, стало можливим завантажувати до повної вантажомісткості несамохідні судна, що були спеціально збудовані для використання на  цій річці, і таким чином скоротити кількість виконуваних барже-рейсів та витрати на транспортування.

«На сьогодні головною водною артерією Миколаївщини з підприємств ТОВ СП «НІБУЛОН» у Вознесенську та Новій Одесі до морського перевантажувального термінала в Миколаєві транспортовано понад 1,6 млн тонн вантажів, а отже, шляхи країни розвантажено на близько 67 тис. вантажівок», — підкреслили в компанії.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.