Сварог Вест Груп інтенсивно впроваджує європейський досвід

01 травня 2018, 10:54 5029

Група працівників «Сварог Вест Груп», до складу якої входили представники інженерної та агрономічної служб корпорації, пройшла інтенсивний курс у центрі практичного навчання у сфері сільського господарства Deutsche Lehranstalt fur Agrartechnik (DEULA-Nienburg GmbH), в м. Нінбург (Німеччина).

Про це повідомив AgroPortal.ua начальник Центру точного землеробства компанії «Сварог Вест Груп» Дмитро Зайцев.

За його словами, даний курс був націлений на підвищення ефективності використання сучасної сільськогосподарської техніки та оптимальне використання ресурсів при проведенні польових робіт.

Програма навчання в центрі DEULA включала такі важливі теми як оптимізація та налаштування техніки при внесенні добрив та ЗЗР, підвищення продуктивності роботи комбайнів, тракторів і обприскувачів. Також відбулась поїздка у господарство, що спеціалізується на вирощуванні органічної продукції, для ознайомлення з досвідом роботи в цьому напрямку.

Загалом курс навчання включав у себе теоретичну частину та закріплення отриманої інформації шляхом проведення практичних занять.

«Викладачі центру DEULA концентрують увагу на тому, що при проведенні операцій з вирощування продукції рослинництва кожна, на перший погляд, дрібниця є важливою, а для визначення оптимальних налаштувань техніки потрібно знати і розуміти, які процеси є взаємопов'язаними та яким чином і в якій мірі впливають на кінцевий результат», — зазначає Дмитро Зайцев.

За його словами, такі заняття потрібні, щоб розуміти, як використовувати на 100% потенціал техніки, добрив та ЗЗР і оптимізувати роботу так, щоб вплив негативних чинників на результат був мінімальним.

«Я підтримую ідею, виражену в приказці «Вік живи — вік учись», тому апріорі вважаю, що заходи, спрямовані на підвищення кваліфікації та розширення компетенції працівників, є потрібними і в результаті призводять до оптимізації діяльності та підвищення ефективності роботи корпорації», — вважає Дмитро.

У компанії «Сварог Вест Груп» переконані, що передовий європейський досвід є головним ключем до успішного ведення сучасного аграрного бізнесу.


Для довідки: Корпорація «Сварог Вест Груп» здійснює діяльність у Хмельницькій та Чернівецькій областях. Основні напрямки діяльності: рослинництво, тваринництво, а також зберігання продукції. Загальна площа земель в обробці становить близько 80 тис. га. Насіннєвий завод підприємства надає широкий спектр послуг з очищення, сортування, калібрування, обробки фунгіцидами та інсектицидами, інкрустації, а також фасування та зберігання продукції.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua