С-Росток побореться за ринки Азії та Африки

06 січня 2017, 09:00 2275

Агрофірма «С-Росток» експортує овочі в 15 країн і готова поборотися за нові експортні ринки.

Про це розповів директор «С-Росток» Рустам Садрідінов, пише Рropozitsiya.

За його словами, прості ринки (Росія) закрилися, а ті, що відкриваються, складні і вимагають сертифікованої, якісної і, головне, гарантовано безпечної продукції.

Найбільш яскравим прикладом ринків з другої групи він назвав ринок ЄС: незважаючи на те, що він відкрився для України, вийти туди можна хіба що з очищеною цибулею. Але цибулі там і так надлишок, тому Україна може конкурувати лише дешевою робочою силою.

У той же час, як зазначив Рустам Садрідінов, «С-Росток» вже готовий поборотися за ринки країн Азії та Африки. І господарство протягом декількох сезонів це успішно робить. Наприклад, миколаївську та херсонську цибулю агрофірма експортує навіть до Південної Кореї, куди товар протягом 55 діб транспортується морем. Також планують експортувати цибулю в Індонезію, ведуть переговори з покупцями з В'єтнаму та Японії.

Що стосується країн Далекого Сходу, то сюди постачають червону цибулю і змушені жорстко конкурувати з китайцями. Близькому Сходу (Сирія, Іран, Ірак, Курдистан) до вподоби біла  цибуля.


Для довідки: агрофірма «С-Росток» створена в 2007 році в Миколаївській області, основною діяльністю є виробництво, зберігання і реалізація овочів. Земельний банк компанії становить 5,5 тис. га, під вирощування овочів відведено 1,2 тис. га, на решті площі компанія вирощує зернові.