Сень: ДПЗКУ не відшкодували і половини заявленого ПДВ

07 лютого 2017, 10:30 1775

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» отримала ще 259 млн грн відшкодованого податку на додану вартість від Державної фіскальної служби України.

Про це повідомив заступник голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Олександр Сень, передає прес-служба корпорації.

«Протягом минулого року нами було заявлено до відшкодування  майже 1,4 млрд грн ПДВ, з яких загалом повернуто на рахунки ДПЗКУ 563 млн грн. Зокрема, цими днями корпорації було відшкодовано 126 млн грн за квітень минулого року та 133 млн грн за жовтень. Це відбулось завдяки суттєвому посиленню співпраці з ДФС в межах проведення необхідних перевірок, виправлення виявлених недоліків та викоренення податкових ям в структурі закупівель», — зазначив Сень.

Згідно з інформацією ПАТ «ДПЗКУ», перші 60 млн грн відшкодованого ПДВ державна корпорація отримала у жовтні минулого року, ще 244 млн грн було повернуто у грудні.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.