РОСТОК-ХОЛДИНГ модернізує елеватор на Чернігівщині

12 квітня 2017, 11:06 2391

Група «РОСТОК-ХОЛДИНГ» планує до збирання урожаю ранніх зернових модернізувати елеваторний комплекс в м. Новгород-Сіверський (Чернігівська область).

Роботи по реконструкції вже розпочато. Завершення реалізації проекту очікується в липні поточного року, повідомили в компанії.

«Реконструкція Новгород-Сіверського елеватора дозволить реалізувати наш план з оптимізації структури сівозміни по цьому кластеру, зокрема в 2 рази розширити площі під найбільш рентабельною культурою — кукурудзою. Це також дасть можливість відкоригувати посіви менш рентабельних сільськогосподарських культур», — коментує генеральний директор «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Валерій Ласьков.

Уточнюється, що вартість реалізації проекту сягає близько 90 млн грн.

Після завершення модернізації потужності підприємства з одноразового зберігання та приймання зростуть вдвічі — до 22,5 тис. т та 2,5 тис. т відповідно, а потужності з сушіння кукурудзи — в 5,5 раз до 1,5 тис. т/добу. Потужності з відвантаження зростуть до 1,5 тис. т/добу.

Таким чином по завершенню реконструкції Новгород-Сіверського елеватора загальні потужності з одноразового зберігання групи складуть понад 100 тис. т, потужності з сушіння кукурудзи — понад 6 тис. т/добу. Потужності з відвантаження зростуть до 4,5 тис. т/добу.


Для довідки: «РОСТОК-ХОЛДИНГ» — вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи належать 9 тваринницьких ферм, 3 елеваторних комплекси та ряд торгових компаній.