Рейтинги Кернел пішли на підвищення

15 вересня 2016, 09:46 2132

Міжнародне агентство Fitch Ratings оновило інформацію про довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті Kernel Holding S.A., афілійованої з «Кернел Груп», підвищивши його до «B-».

Про це йдеться в прес-релізі агрохолдингу.

Таким чином, РДЕ піднявся на одну сходинку вище суверенного рейтингу України («CCC»), відбиваючи експортну орієнтованість бізнес-моделі компанії «Кернел».

Також Fitch відзначає, що хоча довгостроковий РДЕ в іноземній валюті «Кернел» як і раніше залишається на рівні «CCC», наявність коефіцієнта обслуговування боргу вище 1x стійко протягом кількох років останніх років. Це може виправдати один щабель зростання відповідно до критеріїв методології Fitch.

Агентство також підвищило національний довгостроковий рейтинг агрохолдингу до «AA + (Ukr)» від «A- (Ukr)», привласнюючи рейтинг за національною шкалою на «стабільний».


Для довідки: «Кернел» —великий виробник і експортер зернових, олійних, соняшникової олії, цукру. Працює в агропромисловому секторі України з 1994 р. Компанія також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.