Продуктивність на фермах Grain Alliance зросла на 15%

03 січня 2019, 13:58 1454

Молочне тваринництво Grain Alliance («Баришівської зернової компанії») показало позитивні результати і завершило 2018 р. з прибутком.

Про це розповів заступник директора з тваринництва компанії Руслан Дегтярьов, говориться у повідомленні Grain Alliance.

«Такі результати маємо завдяки зростанню продуктивності (надої збільшилися в середньому на 15%). В цьому році були відремонтовані приміщення для найменших телят (0-3 місяці) як в господарстві с. Чутівка, так і на фермі в с. Овсюках. Це дало змогу значно покращити умови утримання тварин, і як наслідок — збільшити щоденні прирости», — сказав він.

За словами Дехтярьова, на фермі с. Овсюки для збільшення поголів'я компанія підготувала ще один корівник, який вже майже наполовину заповнила тваринами, а також обладнала сучасним молокопроводом українського виробництва (на 200 голів) та автоматичною системою напування з язичковими поїлками.

«Крім цього, завершуємо реставрацію нового приміщення для телят (старших 3 місяці) з системою безприв«язного утримання. Ці нововведення дали змогу вже в цьому році збільшити дійне поголів'я в Овсюках з 250 до 300 голів. Загальна кількість тварин за 2018 рік збільшилася на 114 голів. В той час на фермі с. Чутівки основна кількість робіт планується в наступному році», — додав він.

Дегтярьов відкреслив, що цього року ферми Grain Alliance отримують надоїв по 20 літрів на корову.

«Та головним завданням ставимо виробинцтво на фермах молока екстра класу. Ми проводимо ряд змін для досягнення цієї цілі, а саме: вводимо метод двійної обробки виміні із застосуванням індивідуальних одноразових рушничків для кожної корови, покращуємо фільтрацію молока за рахунок встановлення фільтрів тонкої очистки. Також на фермах продовжується процес голштинізації поголів«я, який стає підґрунтям для збільшення стада», — додав він.