Виробник: В «гречаній істерії» винні торгові мережі

28 вересня 2016, 12:00 2514

«Агропродсервіс» у наступному році збереже посівні площі гречки на рівні цьогорічних.

Про це повідомив головний агроном Андрій Кулян, повідомляється на сайті корпорації.

За його словами, цього року через посуху культура дала менший урожай, ніж розраховували. Вище середнього рівня по області отримали показники лише в окремих підрозділах.

Культуру сіятимуть переважно на масивах, де вирощувалися просапні, зернові та зернобобові. Залежно від виду попередника тут уже здійснюється зяблева оранка і лущення стерні. На весну проведуть 2-3 культивації з боронуванням, аби закрити вологу, та внесуть зміни у посівному матеріалі на більш витривалі до посухи сорти гречки, розповів Андрій Кулян.

«Жодна із сільськогосподарських культур упродовж останніх років не мала такої високої різниці між роздрібними і закупівельними цінами, як гречка», — відмітили в компанії, додавши, що гречані пристрасті здебільшого роздмухуються власниками торгових мереж.


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.

Загалом на «Агропродсервіс» припадає 10 відсотків від усіх посівів гречки у сільськогосподарських підприємствах Тернопільщини.