Права вимоги за кредитом крупного дистриб'ютора насіння і техніки виставили на аукціон

02 серпня 2016, 13:44 1812

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставляє на продаж права вимоги за кредитом юридичної особи, виданим ПАТ «Банк Національний кредит» крупному дистриб'ютору насіння, засобів захисту рослин, добрив та сільгосптехніки.

Про це повідомляється на сайті фонду.

«Попри те, що компанія-позичальник веде активну господарську діяльність, і входить до потужної бізнес-групи, заборгованість за кредитом сягнула 30,03 млн грн. Обслуговування договору припинилось лише після визнання банку неплатоспроможним. Сьогодні компанія-позичальник успішно працює на ринку: є дистриб’ютором насіння, засобів захисту рослин, мінеральних та спеціальних добрив, сільськогосподарської техніки та запчастин. Крім того, має ексклюзивні та довгострокові контракти із рядом світових виробників сільгосптехніки.», — уточнюють в ФГВФО.

Наголошується, що заставна вартість забезпечення за кредитом повністю покриває заборгованість. У заставі банку перебувають:

  • супермаркет продовольчих товарів загальною площею 1 376,3 м2 у м. Кузнецовськ Рівненської області; 
  • земельна ділянка, площею 0,4112 га у Луцьку (вул. Ковельська),
  • розташований на цій земельній ділянці об’єкт комерційної нерухомості — гуртовий склад.

Окремий пакет забезпечення — сільськогосподарське навісне обладнання у кількості 184 одиниць, зокрема культиватори, розподілювачі міндобрив, сівалки, борони тощо. Детальний опис активу та забезпечення, переданого за кредитом, можна знайти в презентації.

Стартова ціна лоту — 24,02 млн грн. Аукціон відбудеться з 10:00 до 12:00 на електронному майданчику ТОВ «МТ-ТЕХ ВІДОЛ». Заявки на участь в аукціоні приймаються до 17:00 22 серпня.