Погода відкорегувала урожай та жнива UkrLandFarming

09 серпня 2018, 12:52 2267

Група компаній UkrLandFarming станом на 9 серпня 2018 р. обмолотила 95% озимої пшениці, середній результат — 5 т/га, максимальний — 5,77 т/га.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Урожайність озимої пшениці цього року в середньому 5 т/га, що є хорошим показником для цієї культури. Липневі дощі в період збирання ставали на заваді жнив. Врятувала ситуацію власна елеваторна мережа Ukrlandfarming, потужністю 2,6 млн тонн одночасного зберігання. Завдяки новітнім технологіям компанія  змогла під час збирання доводити зерно більшої вологості до базової кондиції. Хоч погода і коригувала заплановані терміни жнив, але станом на 9 серпня вже  обмолочено 95% озимої пшениці», — зазначила операційний директор групи компаній UkrLandFarming Галина Ковток.

Як підкреслили у компанії, відсутність дощів у квітні й травні на більшості території країни суттєво вплинула на формування врожайності озимих культур.

«Середня врожайність озимої пшениці в  Україні станом  на 8 серпня склала 3,48 т/га. Разом з тим, більшість кластерів UkrLandFarming показали вищу за середню врожайність по Україні. Найкращий показник у Центрального й Північного кластерів групи — 5,77 т/га, до трійки лідерів входить також Східний кластер з урожайністю 5,25 т/га», — розповідає директор департаменту рослинництва групи компаній UkrLandFarming Владислав Тютюнник.

Жнива ранніх зернових завершуються. Триває посів озимого ріпака, вже засіяно понад 50% від запланованих площ по всім кластерам UkrLandFarming.  


Для довідки: Група компаній UkrLandFarming входить в лідери аграрного ринку України за обсягом земельного банку, в ТОП-5 за обсягом експорту. Понад 11 років компанія виробляє зерно, цукор, м'ясо, сире молоко, шкіру, яйця та яєчні продукти. Ukrlandfarming управляє однією з найпотужніших в Україні мережею сучасних елеваторних комплексів, два з яких найбільші в Євразії, — загальна потужність 2,6 млн тонн. Транспортно-логістична система гарантує безумовний контроль «поле-елеватор-порт». Компанія експортує в 40 країн світу.