PepsiCo побудує в Україні завод з виробництва чіпсів

23 липня 2018, 13:36 6658

Компанія PepsiCo має намір побудувати в Україні підприємство з виробництва чіпсів ТМ Lay's.

Про це повідомляє AgroTimes з посиланням на поінформоване джерело з кола професійних виробників картоплі.

Очікується, що оголошення про офіційний вихід на ринок ТМ Lay's буде зроблено восени цього року.

Ймовірно, що завод із виробництва чіпсів, який планується побудувати на базі ТОВ «Сандора» у Миколаєві, буде запущено у тестовому режимі взимку 2018/2019 років.

Як зазначило джерело, PepsiCo проаналізувала ситуацію з неможливістю вивезення картоплі за межі України, зважила на значні обсяги виробництва картоплі в країні і доволі високий рівень кваліфікації професійних картоплярських господарств.

Наразі тривають підготовчі роботи. Фахівці PepsiCo знайомляться з провідними картоплярами і готуються провести тур по господарствах, аби вивчити не лише їхній агрономічний рівень, а й стан картоплесховищ. Наявність останніх — обов'язкова складова співпраці з PepsiCo.

Компанія має намір зареєструвати в Україні низку чіпсових сортів картоплі, з якими звикла працювати.

Також PepsiCo створить в Україні власний агрономічний відділ. Його фахівці здійснюватимуть моніторинг полів господарств, контролюватимуть процес копання картоплі, закладання її на зберігання.

PepsiCo буде готова укладати угоди з доброчесними виробниками щодо тривалої співпраці, контрактувати партії картоплі за рік до приймання і навіть забезпечувати картоплярів посівним матеріалом, вартість якого вираховуватимуть зі зданої сировини.


Для довідки: PepsiCo — один із найбільших в Україні виробників продуктів харчування та напоїв. Компанії належать чотири підприємства: завод із переробки фруктів, овочів і виробництва соків; завод із виробництва соків, газованих напоїв та холодного чаю (обидва — Миколаївська область); Харківський молочний комбінат; Київський молочний завод (Вишневе Київської області).

В Україні PepsiCo представлена брендами соків «Сандора», «Садочок», «Сандорик»; на ринку снекової продукції — Lay's; у сегменті сухариків — «ХрусTeam»; у сегменті молочної продукції — «Чудо», «Слов'яночка», «Машенька», «Ромол» та «Смачненький»; дитячого харчування — «Агуша»; напоїв — Pepsi, 7UP, Lipton Ice Tea, «Єсентуки».