Овостар збільшив прибутки від експорту наполовину

29 серпня 2016, 10:24 2278

Чистий прибуток компанії «Овостар Юніон» у першому півріччі 2016 р. скоротився на 43% і склав $9,1 млн у порівнянні з $15,9 млн за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з даними звіту, прибуток компанії за звітний період збільшилася на 3% до $34,4 млн з $33,5 млн у першому півріччі 2015 р. Валовий прибуток склав $11,8 млн, зниження на 17% у порівнянні з першим півріччям 2015 р. ( $14,2 млн). Виручка від продажів на експорт збільшилася на 50% і склала 37% від загального доходу за звітний період.

Відзначається, що яєчний сегмент ($23,9 млн, включаючи інший продаж) генерує 69% від загального доходу компанії.

Показник EBITDA компанії скоротився на 34% і склав $10,6 млн (у першому півріччі 2015 р.: $15,9 млн) у зв'язку зі зменшенням прибутків від спецрежиму ПДВ.

Динаміка прибутковості, $млн
Динаміка прибутковості, $млн

 

«Команда компанії задоволена операційними та фінансовими результатами. Нам особливо приємно підкреслити, що збільшення обсягів рідких і сухих яєчних продуктів, що експортуються в ЄС, становить 9% від загального доходу компанії. Компанія продовжує дотримуватися своєї стратегії зростання, що утворює міцну основу для досягнення результатів в майбутньому», — зазначив генеральний директор компанії Борис Бєліков.


 Для довідки: Група компаній «Овостар Юніон» — одна з провідних агропромислових компаній України, входить до трійки лідерів виробників курячих яєць країни. Основні напрямки діяльності: птахівництво (батьківське поголів'я, інкубація, ремонтний молодняк), виробництво курячого яйця, національна дистрибуція (торгові мережі України, власна фірмова роздрібна мережа), виробництво сухих і рідких яєчних продуктів, виробництво соняшникової олії, додаткові види діяльності (виробництво комбікормів, шроту та паливних брикетів).