Ostchem обіцяє повністю забезпечити аграріїв добривами до посівної

22 грудня 2017, 14:21 4091

Три заводи з виробництва мінеральних добрив Ostchem (Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєвєродонецьке об'єднання «Азот») за 11 місяців 2017 р. виробили 1,48 млн т азотних добрив для українського АПК.

 

Про це говориться у повідомленні Group DF.

«За 11 місяців 2017 р. три заводи з виробництва мінеральних добрив Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF) — Черкаський «Азот», «Рівнеазот» і Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» — виробили 1,48 млн т азотних добрив для українського АПК. Завдяки підтримці з боку уряду, і в тому числі введенню МЕРТ антидемпінгових мит щодо деяких російських виробників добрив, із червня 2017 р. після тривалого простою холдингу Ostchem вдалося запустити заводи і відновити виробництво добрив», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у даний час заводи Ostchem продовжують працювати в нормальному режимі і вже почали підготовку до весняної посівної кампанії 2018 р., так як забезпечення українських аграріїв для підприємств Ostchem як і раніше залишається пріоритетом номер один.

«За оцінками аналітичного департаменту Ostchem, до весняної посівної 2018 р. заводи Ostchem готові виробити близько 2,5 млн т добрив, чого повинно бути достатньо для задоволення потреб українського АПК», — йдеться в повідомленні.


Для довідки: три хімічних заводи, які входять в групу Ostсhem зупинили роботу в лютому 2017 р. через припинення постачання газу з боку НАК «Нафтогаз України». Заручниками ситуації стали сільгосптоваровиробники, які, за даними профільних аграрних асоціацій, внесли передоплату за добрива в розмірі близько 2 млрд грн і не отримали їх.