Ольгополь приступила до посіву ячменю та гороху

05 березня 2020, 17:22 2577

Агрофірма «Ольгопіль» розпочала посівну кампанію — 2020. Перші ділянки ярого ячменя і однорічних трав вже посіяли, триває посів гороху.

Як говориться у повідомленні компанії, паралельно триває робота з насичення ґрунту добривами під кукурудзу та соняшник.

«Земля не терпить неналежного до неї відношення. Для хліборобів кожний рік має свої особливості, без врахування яких домогтися належної врожайності дуже важко. Торік ми довели, що ніякі примхи природи не зашкодять нам дбати про землю, тому отримали хороші результати: озима пшениця дала 63,8 ц/га, озимий ріпак 39,3 ц/га, кукурудза 88,7 ц/га. Орієнтуємося, що й цього року урожай буде на належному рівні», — висловлює переконання директор компанії Павло Каленич.

Ключовим напрямом діяльності агрофірми є вирощування зернових культур. Реалізація насіння, за результатами минулого року, здійснюється не лише на території Україні, але й за її межами, зокрема до Придністров«я, Румунії та Молдови. Тому господарство зацікавлене у вирощуванні елітних сортів зернових, відзначає головний агроном підприємства Іван Діхтяр.

«АФ «Ольгопіль» стала вже базовим для закладання демонстраційних полігонів по випробуванню нових сортів озимої пшениці, озимого ріпаку, кукурудзи. Цього року ми вже висіяли ділянки ярого ячменю нового сорту «Галичанин» та однорічні трави, зокрема овес, — розповідає Іван Діхтяр. — Господарство вже почало сіяти горох, паралельно готуємо землю під посів кукурудзи та соняшника, у ґрунт вноситься добриво та проводяться заходи для збереження вологи».


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк 4,89 тис. га землі у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочно-товарна ферма.