Новий термінал НИБУЛОНа розпочав приймати зерно

04 липня 2017, 09:45 2631

Перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» у Запорізькій області розпочав приймання сільськогосподарської продукції — тут вже зберігається 3200 т зерна нового врожаю.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

На філії «Хортиця» зберігається збіжжя фермерів Нікопольського, Синельниківського,  Апостолівського районів Дніпропетровської області та Оріхівського і Запорізького районів Запорізької області. На сьогодні з підприємством уклали договори близько 20 господарств.

«Високотехнологічний перевантажувальний термінал у Біленькому значно скорочує їхні витрати на транспортування вирощеної продукції. Завдяки роботі цього підприємства плече доставки сільськогосподарської продукції скорочується в 3-4 рази, адже тепер її не потрібно возити на відстань 300-400 км. Таким чином, у місцевих аграріїв зникає необхідність використовувати великовантажні автомобілі», — пояснили в компанії.

Перевантажувальний термінал філії «Хортиця» має змогу приймати до 400 вантажівок за добу. Зерно, яке приймається на філії, зберігається в силосах іспанського виробництва (SYMAGA S.A.). Крім того, на підприємстві встановлено модернізовані сушарки «Mathews-MC 3180» (США). Звідси сільгосппродукцію також можна транспортувати по Дніпру на експорт вантажним флотом компанії «НІБУЛОН».


Для довідки: компанія «НІБУЛОН» 15 червня відкрила с. Біленьке в Запорізької області перевантажувальний термінал для зернових та олійних культур філії «Хортиця» з такими характеристиками: обсяг зберігання зерна — 77 тис. т, добова потужність сушарок — 4 тис. т, добова потужність по відвантаженню на водний транспорт — 12 тис. т. Загальна потужність комплексу з відвантаження — 716,8 тис. т/рік.