Нива Переяславщини розширить елеваторні потужності під урожай-2021

03 червня 2021, 11:04 2233

Група компаній «Нива Переяславщини» планує звести у с.Переяславське Київської області новий елеваторний комплекс до збору урожаю 2021 р.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначаэться, новий елеваторний комплекс дозволить збільшити потужності підприємства на 30 тис. т, він відповідатиме усім вимогам НАССР.

«Новий елеватор не тільки збільшить наші потужності, але і дасть можливості для доведення зернових до товарних кондицій. Загалом елеваторні потужності компанії сягатимуть 170 тис. т зберігання зерна», — зауважують у «Ниві Переясливщини».

На дільниці, де ведеться будівництво, уже є 6 силосів. Разом із п«ятьма, що будуються, буде 11 потужністю 55 тонн. Також тут вагова, очисний комплекс, сушарки, забезпечення відвантаження різних видів зерна та пряме відвантаження на залізничні вагони. Є прохідна галерея із транспортером для переміщення зерна, система вентиляційних каналів, аспіраційне обладнання.

 «Нові потужності будуть зберігати уже цьогорічний урожай», — зазначає директор компанії «Нива Переяславщини» Віталій Шакель.

Як очікується, зведення силосів завершиться у середині липня, потім буде монтаж обладнання.


Для довідки: група компаній «Нива Переяславщини» обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. т, щорічний експорт зернових — 100 тис. т. У структурі групи — свинокомплекси, комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ «П'ятачок».