Нива Переяславщини отримала $12,5 млн від ЄБРР на переробку відходів

14 січня 2019, 12:57 2963

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписав угоду з групою компаній «Нива Переяславщини» про кредитування в розмірі $12,5 млн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті банку.

Фінансування допоможе в покращенні підходів до свинарства в Україні шляхом створення сучасних виробничих потужностей у групі компаній «Нива Переяславщини, йдеться у повідомленні ЄБРР.

«Проект, зокрема, передбачає будівництво заводу по переробці відходів м«ясного виробництва і скорочення викидів парникових газів», — говориться у повідомленні.

МФК паралельно надає компанії кредит такого ж розміру. Проект передбачає отримання стимулюючого гранту в розмірі $455 тис. на покриття частини вартості нових котлів на соломі та установки з переробки відходів м«ясного виробництва.

«Ці кошти будуть надані в рамках програми ЄБРР — FINTECC (Центр трансферу технологій та фінансів в області змін клімату), метою якої є передача технологій у сфері пом«якшення впливів кліматичних змін та адаптації до них», — додали в ЄБРР,


Для довідки: реалізація програми FINTECC почалася в Україні у лютому 2016 р. Програма розрахована на 3 роки і підтримується грантовим фінансуванням Глобального екологічного фонду в розмірі $7 млн. та Інвестиційного фонду сусідства (ІФС) ЄС в розмірі €4 млн. Проект також передбачає грантове фінансування зі Спільного фонду технічного співробітництва Японії та ЄБРР.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в цій країні у 1993 р. Банк узяв на себе зобов«язання щодо надання майже €13,1 млрд. у рамках 418 проектів.

Група компаній «Нива Переяславщини» обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. тонн, щорічний експорт зернових — 100 тис. тонн. У структурі групи — дев'ять свинокомплексів, комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, який випускає продукцію під ТМ «П'ятачок».